L’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) va celebrar, el passat dia 12 de juny, la V edició de l’acte de Lliurament dels Premis i Ajuts a la recerca ACCID i la III edició dels Premis ACCID—ÒMNIUM al Palau del Lloctitnent (Seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó).
Els Premis ACCID es lliuren en reconeixement a les tasques realitzades a Catalunya en l’àmbit de la informació financera a professionals, acadèmics i entitats públiques o empreses privades. Els premiats en aquesta edició han estat:

- Antoni Brufau Niubó, per al Premi a la trajectòria professional.
- Magí Pont Mestres, per al premi a l’excel·lència acadèmica ‘in memoriam’
- Yulia Kasperskaya, per al premi a la tesi doctoral
- Abacus SCCL, per al premi a les bones pràctiques en informació financera

Els Ajuts a la recerca ACCID es concedeixen amb l’objectiu de promoure la recerca en comptabilitat i direcció d’empreses a Catalunya. Es concedeixen tres ajuts, cadascun d’ells dotat amb 3.000 euros. En aquesta edició, els ajuts s’han concedit a:

- Ane Elixabete Ripoll, l’estudi El model d’eficiència del sector aeroportuari
- Núria Arimany i Carme Viladecans, per la proposta Estudi dels dos nous estats comptables: ECPN i EFE
- Montserrat Llobet, per l’estudi Indicadors universals de Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) de l’àmbit de treball

Els Premis ACCID-ÒMNIUM tenen com a objectiu principal reconèixer l’entitat i el docent/investigador que s’hagin distingit per la potenciació i l’ús del català. Els premiats d’aquesta edició han estat:

- Josep Viñas i Xifra
- Grup Freixenet

L’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), és un punt de trobada per a la promoció de les millors pràctiques en la informació financera a través de la recerca, les publicacions, l’intercanvi d’experiències i les sessions de treball. Va ser fundada l’any 2002 a iniciativa del Col·legi d’Economistes, el Col·legi de Censors Jurats de Comptes i el Col·legi de Titulats Mercantils. Posteriorment, s’hi va incorporar el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local. Actualment compta amb més de 6.200 socis numeraris i 186 socis protectors, entre ells universitats, escoles de negoci, firmes d’auditoria i consultoria, associacions, ajuntaments, cambres de comerç i empreses.

Col·laboren:

Administració Oberta de Catalunya Diputació de Barcelona. Xarxa de Municipis Escola d'Administració Pública de Catalunya ACCID.cat Consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies  Associació Catalana de Municipis i Comarques   Oficina Antifrau