Esteu aquí

Trobada comarcal del Bages - Berguedà- Moianès

El proppassat divendres dia 24 de febrer, es va celebrar a Avinyó la trobada comarcal organitzada per la nostra companya Marina Casacuberta i Guix, Secretària-Interventora de l’Ajuntament d’Avinyó. Moltes gràcies Marina i moltes felicitats per la tan acurada organització. Serà de les que es recordaran mot de temps.

L’Il·lm. Sr. Eudald Vilaseca, Alcalde de l’Ajuntament d’Avinyó, ens va donar la benvinguda a la Casa de la Vila i ens va acompanyar a la visita a l’Espai Matiners, on ens va il·lustrar sobre la batalla que es va dur a terme a Avinyó el 1848 durant la II Guerra Carlina, la qual va tenir un important ressó a la premsa estatal i fins i tot internacional de l’època. Valgui per exemple la crònica que es va publicar al Times de Londres, tal i com acredita un dels plafons de l’exposició. Va a dir que cada any a Avinyó se celebra la fira dels matiners on es combinen les parades amb representacions històriques, estan programada la propera pel 14 de maig de 2017.

Aquest espai resulta de molt interès i els plafons informatius tenen una redacció molt apropiada ja que recullen perfectament l’anàlisi del fets i dels seus principals protagonistes. Destaca especialment també la maqueta de la torre de la telegrafia òptica, anomenada “Torre dels soldats”, que permetia comunicar les incidències militars en una gran part del territori de la Catalunya central mitjançant un estratègic emplaçament d’aquestes instal·lacions.

A continuació ens va acompanyar a visitar els principals edificis de més relleu arquitectònic de la població i a continuació varem anar al Celler Abadal on varem gaudir d’un tast de vins del Bages i on es va dur a terme el dinar de la trobada.

Acte seguit varem fer una visita guiada per les instal·lacions del celler que és un conjunt d’instal·lacions que permet advertir la cura i l’afany de fer bé el treball que durant segles ha tingut i té lloc, en aquest indret.

L’acte va congregar a una vintena de companys/es entre les quals varem comptar amb la presència de la Sra. Petra Saiz i Anton, Presidenta de CSITAL Barcelona i de la delegada comarcal del Bages, la Sra. Mariona Ribera i Esparbé.

Varem marxar tots i totes amb un excel·lent record i amb ganes de que arribi la propera trobada que serà a Casserres.

 

 

© CSITAL Barcelona [C/Girona, 48] [Telèfon: +34 93 265 51 61] [informacio@csital.org] [Avís Legal] [Política de privadesa ]