La jornada, que està organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya i el Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya, tindrà lloc el proper dijous 1 de desembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.
 

L’objectiu d’aquesta jornada és la reflexió conjunta sobre els desafiaments i les potencialitats que planteja recuperar la gestió directa dels serveis públics que s’estan prestant mitjançant fórmules de gestió privada. La gestió de l’aigua, l’electricitat, els serveis socials, les escoles bressol, etc. entren a debat com a conseqüència de la necessitat de transparència que la ciutadania demanda a la gestió pública.

L’Administració local ha de donar resposta a aquesta demanda i són molts els ajuntaments que ja treballen en aquesta línia. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona està impulsant la municipalització d’alguns serveis per tal d’enfortir la seva prestació i oferir un servei de màxima qualitat.

Aquesta jornada ha de servir per aprofundir en aquests processos de la mà de persones expertes en la matèria, que abordaran els aspectes teòrics i pràctics que ben segur ens ajudaran a avançar en el camí de les polítiques de remunicipalització.
 
 
Les inscripcions es poden fer aquí.
 
 

Col·laboren:

Administració Oberta de Catalunya Diputació de Barcelona. Xarxa de Municipis Escola d'Administració Pública de Catalunya ACCID.cat Consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies  Associació Catalana de Municipis i Comarques   Oficina Antifrau