El día 28 de Julio, es va fer la presentació dels resultats de l'Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA). Aquest índex, és una eina que mesura la transparència davant els ciutadans i la societat dels Ajuntaments a Espanya. S'han evalutat la transparència dels 100 ajuntaments més grans d'Espanya amb un conjunt de 80 indicadors.
Durant l'acte de presentació han intervingut: D. Jesús Lizcano, President de Transparencia Internacional España; D. Antonio Garrigues Walker, Patrono vitalicio de la Fundación Ortega y Gasset; D. Jesús Sánchez-Lambás, Secretario General de la Fundación Ortega y Gasset, y D. Manuel Villoria, Catedràtic de Ciència Política, tots ells membres del Consell de Direcció de Transparència Internacional Espanya.
Durant l'acte, el President de Transparència Internacional Espanya, Jesús Lizcano, ha donat les gràcies a les entitats col·leaboradores, fent una menció expresa a COSITAL.
Més informació i resultat de l'estudi aquí.
 

Col·laboren:

Administració Oberta de Catalunya Diputació de Barcelona. Xarxa de Municipis Escola d'Administració Pública de Catalunya ACCID.cat Consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies  Associació Catalana de Municipis i Comarques   Oficina Antifrau