El Ministeri de Política Territorial ha començat aquesta setmana el lliurament del darrer pagament dels projectes amb càrrec al Fons Estatal d'Inversió Local les obres ja han finalitzat, el que suposa l'inici de la tercera i definitiva fase de desenvolupament del pla. L'import abonat correspon al 30% final dels projectes conclosos i els certificats municipals han estat verificats. El 70% del cost es va pagar anteriorment per al començament de les obres, com estableix el Reial Decret Llei de 28 de novembre que creava el Fons.

Els primers municipis amb projectes conclosos i que han rebut l'import total dels mateixos són Alora (Màlaga), Paderne de Allariz (Ourense) i Tarragona. L'import dels projectes finalitzats suma 108.410,49 euros

Aquesta setmana, el Ministeri de Política Territorial ha realitzat també nou lliurament de fons per import de 409.114.940,30 euros, corresponents a 1.616 projectes que seran finançats amb càrrec al Fons Estatal d'Inversió Local.

Fins avui, s'han transferit ja un total de 3.587.103.585,42 euros a 6384 i quatre maconmunidades per finançar 21.580 projectes. L'import transferit correspon al 70% del pressupost d'adjudicació dels projectes, que ocuparan a 291.397 persones. Al finalitzar les obres i al verificar les corresponents certificacions, com ha passat a les poblacions abans esmentades, se'ls transferirà la quantitat restant.

Col·laboren:

Administració Oberta de Catalunya Diputació de Barcelona. Xarxa de Municipis Escola d'Administració Pública de Catalunya ACCID.cat Consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies  Associació Catalana de Municipis i Comarques   Oficina Antifrau