La Presidenta del CSITAL de Catalunya, Maria Petra Sáiz, ha explicat el Codi ètic processional del Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració local en la jornada organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya, el 3 de febrer de 2017, per presentar el Codi de conducta i de bon govern-tipus per a càrrecs de l'àmbit local, en la redacció del qual ha participat el CSITAL de Catalunya.El Codi de conducta i bon govern per alts càrrecs de l’àmbit local possibilita que els governs locals de Catalunya que vulguin, ho adoptin i ho aprovin, i així donar compliment a la Llei de transparència, accés a la informació i bon govern que estableix l’obligació per als ens locals de dotar-se d’un Codi de Conducta.

La jornada, va ser presentada per Félix Alonso, alcalde d’Altafulla, diputat al Congrés i president de l’Àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica de l’FMC, mentre que  la conferència inaugural va anar a càrrec de Txetxu Ausín, científic titular de l'Institut de Filosofia del CSIC i membre del Comitè d’Ètica Pública del Govern Basc, que ens ha parlat sobre els valors i l'ètica pública.

En el decurs de la jornada s’ha celebrat una taula rodona sobre experiències: Implementació dels codis ètics a les institucions i conflictes derivats. Moderada per Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera  en la que van participar Gotzone Zaldunbide, regidora delegada de l’àrea d’Atenció Ciutadana, Participació i Districtes de l’Ajuntament de Bilbao; Ángel Castiñeira, president de la Comissió per l’elaboració del Codi Ètic del Servei Públic de Catalunya; Goizeder Manotas, directora de Modernització de la Diputació Foral de Gipuzkoa; i Joan Llinares Gómez, gerent de Recursos i responsable de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques. Ajuntament de Barcelona.

I per acabar en la darrera taula rodona, moderada per Ángel Zurita, lletrat dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Bilbao i en la que també ha participat  Michael Donaldson, director de l’àrea de Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Gavà, Rafael Jiménez-Asensio, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra ha presentat el Codi de conducta i de bon govern-tipus elaborat per l’FMC, i la presidenta del CSITAL Catalunya ha explicat el Codi ètic processional del Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració local.

En la cloenda de la jornada han intervingut Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera i vicepresident de l’Àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica de l’FMC i Félix Alonso, alcalde d’Altafulla, diputat al Congrés i president de l’Àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica de l’FMC.

Podeu consultar el document de la presentació del CSITAL Catalunya aquí.

Col·laboren:

Administració Oberta de Catalunya Diputació de Barcelona. Xarxa de Municipis Escola d'Administració Pública de Catalunya ACCID.cat Consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies  Associació Catalana de Municipis i Comarques   Oficina Antifrau